Een huwelijkscontract laten opstellen: Stel niet uit tot morgen, wat je vandaag kan doen!

Veel koppels die in het huwelijksbootje stappen staan niet meteen stil bij het maken van een huwelijksovereenkomst. Op zich is dat niet echt een probleem; trouwen kan immers zonder huwelijkscontract. Toch is het nuttig om als toekomstig echtpaar al stil te staan bij de gevolgen van je huwelijk op vermogensrechtelijk vlak. Tijdens het huwelijk kan je nog steeds jouw huwelijksstelsel aanpassen of volledig veranderen maar… dit zal je wel wat meer kosten.

Lees meer

Laatste nieuwsberichten

alle berichten

Belgen nog nooit zo actief op de vastgoedmarkt als in 2016: +8,2% meer transacties in vergelijking met 2015

17-01-2017 - 2016 was een absoluut recordjaar voor de Belgische vastgoedmarkt. Dat blijkt uit de meest recente Notarisbarometer. Nog nooit werden er zoveel vastgoedtransacties...

Lees meer

Investeren in vastgoed: waarop moet je letten?

11-01-2017 - Met welk budget moet je rekening houden? In welk type vastgoed kan je zoal investeren? Wat zijn mogelijke risico's? U krijgt het antwoord in onze...

Lees meer

Kunnen kleinkinderen rechtstreeks erven van hun grootouders?

04-01-2017 - Moeten de kinderen de erfenis dan verwerpen? Wat zijn de fiscale gevolgen? Is een testament aangewezen? U krijgt het antwoord in onze tip van de week.

Lees meer

Wat u moet weten over een schenking

28-12-2016 - Wat zijn de verschillen tussen roerende en onroerende goederen? Welke belastingen komen er bij kijken? U krijgt het antwoord in onze tip van de week.

Lees meer

Hoe kunnen echtgenoten elkaar beschermen bij een overlijden?

21-12-2016 - Wat voorziet het erfrecht qua bescherming? Wat als het koppel kinderen heeft? U krijgt het antwoord in onze tip van de week.

Lees meer

Brochure

Klik hier om onze brochures over echtscheiden te raadplegen.

FAQ

Wat houdt wettelijk samenwonen in? lees verder in de FAQ